Mollaamisesta ja kunnioittamisesta

Kirjoitin edellisen juttuni tänne vain vähän sen jälkeen, kun Immonen julkaisi kuuluisat ajatuksensa monikulttuurisuudesta. Jaoin omani Facebookissa saatteella ”kannattikohan bloggata kiukkuisena?”

Aika huono ajoitus. Juttuni keskittyi amerikkalaisten mollaamiseen.

Asia jäi vaivaamaan. Mikä oikeus mulla oli kritisoida toisten elämäntapaa ja käytännössä haukkua heitä vähä-älyisiksi? Enkö siedä erilaisuutta?

Tietenkin mun ja Immosen tekstien ero on, että oman juttuni oli tarkoitus olla vitsikäs. Kaipa sen kaikki niin ymmärsivätkin.

Hetken pohdinnan jälkeen piipahdin parissa blogissa, jotka saivat voimaan paremmin. Kiitos erityisesti Kaspar Strömmanille, jonka upea törkeys (kekseliäisyys) on omaa luokkaansa.

Tajusin, että mun blogautus oli laimea! Joten se siitä.

Silti koin ihan tervetulleeksi miettiä hetken sitä, miten suhtaudun amerikkalaisiin, joiden elämäntapaa en hyväksy (kulutuskulttuuri rassaa mua pahasti). Ehkä tarvitsen ripauksen lisää ymmärrystä, ennen kuin alan hutkimaan.

Voisin myös olla vähän enemmän kiitollinen siitä, miten lämpimästi meidät on otettu täällä vastaan.

Pakko vielä todeta, että olipa hienoa seurata netin välityksellä, miten suomalaiset reagoivat Immosen puheisiin. Olisin kovasti halunnut olla mukana mielenosoituksissa. Aika huippu homma, että ihmiset lähtivät liikkeelle juuri monikulttuurisuuden puolesta.

On vain aina jännä huomata, miten yhden asian framille nostaminen saa osan ihmisistä hermostumaan siitä, miksi ei jotain muuta asiaa sitten huomioida. Huoh. Onko Suomessa liikaa kannustettu avoimuuteen ja eri kulttuureistä tulevien ihmisten kunnioittamiseen?

Mutta sellaisia me kai olemme, jokainen on veistetty eri puusta. Sehän se pointti on.

Eniveis, toivon vaan, että tämä ei jää tähän (paljon on vielä tehtävää). Ei kenenkään tarvitse elää niin kuin toiset elävät, mutta muiden tapoja ja ihmisarvoa tulisi aina kunnioittaa.

Vaikka ne toiset olisivat amerikkalaisia. Yhh.

PS Tämä on tulos siitä, kun Jaakko on työmatkalla, ja mulla ei ole ketään kenen kanssa pohtia näitä asioita. Joten aivopäästän tänne 🙂

Jätä kommentti